Home Hírek Nemzetközi A “halálos emlőrák-gén” egy mítosz
A “halálos emlőrák-gén” egy mítosz

A “halálos emlőrák-gén” egy mítosz

0
Olvasási idő: 2 perc

A rákipart már eddig is keményen kritizálták amiatt, hogy arcátlanul erőlteti az indokolatlan kezeléseket és más őrültségeket, de a legutóbbi, “emlőrák-gén” felfedezés viszi a pálmát.

 

Kiderült, hogy a nagy publicitást kapott, rettegett emlőrák-gének (a BRCA-1 ill. a BRCA-2) valójában nem tekinthetők halálos ítéletnekholott kampányokban ösztönözték az ilyen génekkel rendelkező nőket megelőző kezelésekre.

 

A Lancet tanulmánya és az emlőrák-gén

A tanulmány a tekintélyes The Lancet Oncology folyóiratban jelent meg. Diana M Eccles rákkutató, a Southampton Egyetem Rákkutató Egyetemének professzora és csapata 127 kórház adatait elemezte az Egyesült Királyságban. A 2000 és 2008 közötti időszakban összesen 2733 18 és 40 éves kor közötti nő vizsgálati adatait gyűjtötték össze.

A genotipizálás 338 (12%) betegnél patogén BRCA mutációt mutatott ki (201 esetben BRCA-1, és 137 esetben BRCA-2).

 

Az átlagosan 8,2 évig tartó követés során (IQR 6,0-9,9) 678-ból 658 (96%) esetben történt haláleset emlőrák következtében. A többváltozós elemzések során a BRCA-pozitív és a BRCA-negatív betegek között nem volt szignifikáns különbség sem 2, sem 5, sem 10 év elteltével.

 

A vizsgált időszakban 658 emlőrákos nő halt meg.  Azonban az adatok azt mutatták, hogy azoknak, akik BRCA-mutációkkal rendelkeztek nem volt nagyobb kockázatuk a halálos kimenetelre, mint akik nem hordozták a gént. Ez a megállapítás éles ellentétben áll azzal, mint amit eddig állítottak az emlőrákkal kapcsolatban.

 

A sokkoló eredmények itt nem értek véget

A kutatócsoportnak sikerült mást is kimutatni.  Annál az 558 nőnél, akiknél úgynevezett “triple negative” emlőrákot diagnosztizáltak és rendelkeztek a BRCA mutációval is, kétéves időszakot vizsgálva jobbak voltak a túlélési esélyeik, mint azoknak, akik nem rendelkeztek a mutációval. (“Háromszorosan negatív” emlőrák, a rosszindulatú emlődaganat egyik altípusa, egy különösen agresszív mellrák-típus.)

A kutatók szerint úgy tűnik, hogy a fiatal korban kialakult mellrák esetében a BRCA mutációkat hordozó nők hasonló túlélési arányt mutatnak a nem hordozókhoz képest.

A “triple negative” emlőrák esetében a BRCA mutációkkal rendelkező nőknek jobb életkilátásaik vannak, mint azoknak, akik nem rendelkeznek a mutációval. A kutatók megjegyzik, hogy a kettős mell eltávolítás gyakorlata nem foglalkozik ezzel a nyilvánvaló előnnyel.

 

Éveken át hazudtak nekünk?

Mike Adams, oknyomozó újságíró a “Health Ranger”, a rákipar megtévesztéseiről, valamint az egészségügyben és a gyógyszeriparban tapasztalható csalásokról és visszaélésekről beszél évek óta.

2017 nyarán Adams beszámolt arról a meglehetősen terhelő vizsgálatról, amely megállapította, hogy a rákipar a kemoterápiával valójában a rák terjedését okozza a szervezetben, ahelyett, hogy meggyógyítaná azt.

A kemoterápia csalása mellett úgy tűnik, hazudtak a nőknek arról is, hogy mi okoz, és mi nem okoz rákot.

A Lancet-tanulmányban a kutatók megjegyezték, hogy kezdettől fogva ellentmondásos volt a BRCA-mutációk és a daganatos megbetegedések viszonya. A bizonytalanság ellenére az onkológusok nem hagytak fel azzal a gyakorlattal, hogy “megelőzésként” emlő eltávolítást javasoljanak a pácienseiknek.

Még az olyan hírességek is, mint Angelina Jolie nyilvánosan felvállalták a műtétet, ezzel is csatlakozva a rákipar propagandájához.

A jövőbeli kutatások vajon továbbra is aláássák-e a szokásos rákkezeléseket és egyéb, a rákkal kapcsolatos mítoszokat? Vagy ezeket a felfedezéseket is csakúgy, mint másokat, kardélre hányja az ipar által irányított mainstream média?

TANULJ INGYEN AZ EGÉSZSÉGEDÉRT!