Home Hírek Hazai Gazdasági válság, tudd hogy értsd! 
Gazdasági válság, tudd hogy értsd! 

Gazdasági válság, tudd hogy értsd! 

0
Olvasási idő: 3 perc

Készülj a legrosszabbra, várd a legjobbakat!

 

Előadóról: 

Prof. Shigeru Uemura – Mentőöv Japánból!

Háttere, referenciák és küldetése Európában, Magyarországon

30 éve tűpontosan megjósolt minden később bekövetkező válságot. 

 

A konferencia témakörei: 

  • Világpolitika, az érkező válság hatásai nagyban és kicsiben.
  • Magyarország helyzete terhei és lehetőségei
  • Mit tehet az, akinek van vesztenivalója? 
  • Válság menedzsment cégvezetőként, vállalkozóként!
  • Autonóm mikrogazdsági folyamatok létjogosultsága
  • Válság után nyertesek – vesztesek
  • Működő biztonsági óvintézkedések vállalkozók számára. 

 

Akik programjainkon már részt vettek, jól tudják, hogy a világpolitikát és a világgazdaságot érintő témák valamennyi, a Tanár Úr által tartott előadáson és képzésen – eltérő súllyal, de – rendszeresen szóba kerülnek.

Az ok prózai: a világpolitika eseményei, így a ciklikusan ismétlődő gazdasági válságok, és az egyre eszkalálódó katonai konfliktusok közvetlen hatással vannak Magyarország helyzetére. Értve ezalatt országunk mind az Európai Unióban, mind a NATO-ban, mind pedig egyáltalán, a geopolitikai térben elfoglalt pozíciójára, gazdasági helyzetére, illetve ezáltal a mi mindennapi életünkre is.

TANULJ INGYEN AZ EGÉSZSÉGEDÉRT!

A médiában tálalt hírözönből csak bajosan tudjuk kihámozni a valós információkat – ha ez egyáltalán lehetséges. A valós információkból levont helyes következtetések híján pedig aligha tudunk felkészülni az elkövetkező időszak kihívásaira. Lévén csakis a tudott információink alapján hozunk döntéseket. Ha nincs, vagy csak hamis, pontatlan az információnk, akkor a döntésünk sem lehet korrekt. Márpedig olybá tűnik, hogy a korszak, amiben élünk, kiemelkedő helyet foglal el az emberiség történetében. A Földet egyetlen térséggé alakítani vágyó globalizáció, és az egész glóbuszt behálózó, ugrásra kész, illetve ugrásra készülő katonai rendszerek, a teljes földi ökoszisztémát megsemmisíteni képes katonai arzenál korában élünk, és könnyen lehet, hogy az eddig ismert emberi civilizáció a jelen formájában végnapjaihoz közeledik. Talán elsőre túlzóan, netán ijesztően hangzik, de annyi bizonyos, hogy az emberi civilizáció jelenkori eseményei kiemelkedő jelentőséggel határozzák meg a következő ezer év fejlődési irányát.

A kérdés, hogy mi mit tehetünk egyénként, és mit tehetünk országként, nemzetként? Mit tehetünk egy olyan geopolitikai térben, amelyben ezer éve egyedül kell helyt állnunk, rokonok, és valódi szövetségesek nélkül? Mit tehetünk egy olyan geopolitikai térben, ahol ötszáz évnyi pusztítás okozta hendikeppel, kicsiny, sokszor magára hagyott országként kell egyensúlyoznunk óriási gazdasági és katonai erőterek között? A nemzetek feletti globalista, illetve a nemzeti értékeket kizárólagosan szem előtt tartó nacionalista ideológia között hol kellene helyet foglalnunk? Elképzelhető-e egy, az egyetemes emberi kultúrát és értékeket elismerő, ám országunk érdekeit maximálisan szem előtt tartó, a szó legnemesebb értelmében vett patrióta társadalom létrehozása? Elképzelhető-e egy kicsiny, ám technológiailag fejlett, minden világgazdasági- és politikai folyamattól független, autonóm gazdaság kiépítése?

Illetve, családilag és egyénileg: hogyan tudunk a leghatékonyabban felkészülni az elkövetkező világpolitikai és gazdasági eseményekre? Bár önálló fizetőeszközünk van, az európai pénzügyi rendszer tagjai vagyunk. Legfontosabb gazdasági partnerünk, Németország – technikai szempontból – csődben van. Nagy rá az esély, hogy az egész eurózóna hasonló sorsra jut. Hogyan fektessük be pénzünket és vagyonunkat, hogy minimalizálni tudjuk az egész emberi társadalmat érintő gazdasági helyzet negatív következményeit? Egyáltalán: mit tehetünk magánemberként ez elkövetkező időszak átvészelésére? Esetleg elképzelhető-e, hogy a ciklikus, törvényszerűen bekövetkező recessziót követő (ciklikus, és ugyancsak törvényszerűen bekövetkező) gazdasági fellendülés időszaka a „nyertes” oldalon találjon minket?

Nos, megfelelő, pontos információk nélkül mindez teljesen kizárt, és a feltett kérdésekre nem kaphatunk választ. Másként fogalmazva: korrekt információk birtokában mindez lehetséges. A XXI. század (védekező és támadó) fegyvere: az információ és a dezinformáció. Ezt mindenképpen tudatosítanunk kell magunkban!

A Tanár Úr munkásságát ismerők tanúsítják, hogy Uemura úr – mondhatjuk, hogy példa nélkül állóan – széleskörű geopolitikai ismereteinek köszönhetően az elmúlt harminc év összes jelentős gazdasági, politikai és katonai eseményét (pl. Öbölháború, 2008/2009-es gazdasági válság, líbiai történések) jó előre, tűpontosan előre jelezte. A decemberi előadás minden korábbinál időszerűbb, és talán az utolsó pillanatokban kerül megrendezésre. Ezért óriási örömünkre és megtiszteltetésünkre szolgál, hogy meghívhatjuk Önöket a december 1-jén megrendezésre kerülő, a fenti témákat tárgyaló geopolitikai előadásra!

Tisztelettel és üdvözlettel,

Shigeru Uemura, Várady Zsolt, Futó Gábor

***

Az előadás időpontja: 2019. december 1. (vasárnap) 15:00-19:00 óráig. Az érkezés 14:30-tól ajánlott.

Az előadás helyszíne: Budapest, Thermal Hotel Margitsziget, Star Auditorium terem

Megközelítés: Személyautóval az Árpád-híd felől; tömegközlekedéssel az 1-es villamossal

Részvételi díj: 5.000 Ft/fő

Kérjük, részvételi szándékát – a férőhelyek korlátozottságára tekintettel – mielőbb jelezze!

 

RÉSZT VESZEK!

 

TANULJ INGYEN AZ EGÉSZSÉGEDÉRT!

Dr. Futó Gábor WWW.HOTERAPIA.HU A Life Philo Science Institute végzett hallgatójaként 2014. óta a “health science” területén dolgozom. A XII. kerületi Istenhegyi Klinikán 2016. óta nyújtok konzultációval egybekötött hő-, mágnes- és és hidrogénterápiás kezeléseket.