Home Élelmiszerek

Élelmiszerek

Omega 3, testünk egyik legfontosabb építőköve

Olvasási idő: 2 perc A telítetlen zsírsavak egyrészt biokémiailag, másrészt elektronikailag is fontosak, mert  delokalizált elektronpárokat tartalmaznak, amik szabadon mozgó, mozgatható elektronok, és ezek segítségével nagyon finom szabályzásra, nagyon finom működésekre nyílik lehetőség.   Miért olyan fontos számunkra? Biokémiai szempontból a többszörösen telítetlen zsírsavak a membránok, és a sejten belüli struktúrák rugalmasságát és permeabilitását adják és szabályozzák, ezen kívül […]

Kutatások a D-vitamin influenza ellenes hatásairól

Olvasási idő: 2 perc Bizonyították, hogy a D-vitamin – ismertebb nevén a napfény-vitamin – segít a megfázás, az influenza és a különféle légúti betegségek elleni harcban. A gyógyszeripar pirulákat és oltásokat próbál ránk tukmálni, mint „a megelőzés egyetlen lehetőségét az évenkénti megfázás és influenza ellen”, de ahogy kiderült, a válasz mindig is előttünk volt – jobban mondva felettünk. A […]

A rák természetes ellensége: az édesburgonya

Olvasási idő: 2 perc Az édesburgonya egy egészséges étel. Bizonyos szempontból sokkal egészségesebb, mint a hétköznapi burgonya – például tartalmaz olyan természetes anyagokat, amik segítik a rák elleni harcot.   Az édesburgonya kincsei Míg eredetileg mindkét fajta burgonya Amerikából ered, valójában alig van közük egymáshoz. A Solanum tuberosum a nadragulyafajták tagja, míg az édesebb Ipomoea batatas a hajnalkák családjának […]

A hidrogén megvéd, ha elönt a méreg!

Olvasási idő: 4 perc Napjainkban egyre gyakrabban hallhatunk a hidrogénterápiáról. Az egészséges életmód piacán sorra jelentek meg olyan termékek, melyek a vízben, oldott formában lévő szabad hidrogén atomok arányának megemelése révén fejtik ki jótékony hatásukat.   Az orvostudománnyal foglalkozó kiadványok már tíz évvel ezelőtt pedzegették, hogy a hidrogén hamarosan lehet, hogy szerephez jut a gyógyászatban is. Mára ez már […]

C-vitamin vizsgálatok új megvilágításban

Olvasási idő: 2 perc Egy új kutatás alátámasztja, hogy a C-vitamin nagy mennyiségű bevitele képes jelentősen csökkenteni a megfázás lezajlásának időtartamát. A Helsinki Egyetem (University of Helsinki) kutatói már a betegség első tüneteinek megjelenésekor legfeljebb 8 gramm C-vitamin bevitelét javasolják, ez a betegség akut szakaszának hosszát akár közel 20%-kal rövidítheti meg. Ezek a Nutrients nevű tudományos folyóiratban publikált tudományos […]

A himalájai só használatának 4 előnye

Olvasási idő: 2 perc A sóterápia évtizedek óta létezik Az emberek sóbarlangokba és sóbányákba gyűlnek össze, hogy belélegezzék a tisztított levegőt és kúrálják sok betegségüket. Azonban nem minden embernek van ideje elutazni ezekhez a barlangokhoz, hogy élvezzék a tiszta ásványi sók előnyeit. Szerencsére vannak más helyszínek, ahol a finomítatlan ásványi sók bányászhatók. Ezek közül az egyik a Himalája, amelynek […]

Goji bogyó béta-glükánnal – élettani hatásaival kapcsolatos kutatások

Olvasási idő: 7 perc A „Pure goji” és a „Pure goji hozzáadott béta-glükánnal” szuper élelmiszerek (superfoods) kategóriába sorolt termék. Ezekre az élelmiszerekre jellemző, hogy egyrészt már kis mennyiségben fogyasztva is jelentős hatást gyakorolnak szervezetünk működésére, tekintve, hogy bennük rendkívül koncentráltan van jelen a hasznos anyag tartalom. Ezen termékek néhány köbcentimétere, vagy grammja több hasznos anyagot tartalmaz, mint a konvencionális […]